Ingredientai
- Portveinas: (baltas) 4 valg. š.
- Avietės 400 g tinka ir šaldytos
- Pipirai 1 arbat. š. 1/4 arbat. š. rausvųjų pipirų žirneliais
- Kiauliena 400 g nugarinė
- Tepusis riebalų mišinys: 1 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Portveine užvirinkite 250 g aviečių, uogas šaukštu patraiškykite, kad atsirastų sulčių. Sukrėskite į sietelį ir nuvarvinkite. Skystį atvėsinkite ir išmaišykite su stambiai grūstais rausvaisiais pipirais.
2. Mėsą nuplaukite ir įdėkite į šaldymo maišelį, supilkite uogų padažą. Sandariai užsukite ir per naktį laikykite šaldytuve. Kitą dieną mėsą išimkite ir nusausinkite.
3. Riebalų mišinį kaitinkite keptuvėje su cukrumi, kol įgaus aukso spalvą. Karštoje karamelėje iš visų pusių apkepinkite mėsą.
4. Į keptuvę supilkite padažą iš šaldymo maišelio, pasūdykite. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių. Mėsą išimkite, padažą pabarstykite druska, pipirais ir trupučiu cukraus. Mėsą supjaustykite griežiniais, palaistykite padažu, papuoškite likusiomis avietėmis. Patiekite su žalumynais pagardinta bulvių koše arba prancūzišku batonu.
Gaminimo laikas be marinavimo laiko.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita