Ingredientai
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiauliena 200 g nugarinė su kauliuku
- Aliejus 2 valg. š.
- Sūris 15 g „Gojus“/„Džiugas“
- Sviestas 25 g 15 g brokoliams apkepinti
- Džiūvėsiai 15 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
- Brokoliniai kopūstai 100 g šaldyti
- Migdolai 10 g drožlės
Kaip gaminti
1. Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaukite mėsą bent 2 cm, kad atrodytų gražiai. Mėsą pabarstykite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje po 2 min. iš kiekvienos pusės.
2. Paruoškite masę, kurią dėsite ant kiaulienos: sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, petražoles, smulkiai kapotą česnaką ir sviestą. Gautą masę dėkite ant apkeptos kiaulienos ir paskirstykite tolygiai.
3. Pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę 5-10 min., kad apskrustų.
4. Keptuvėje svieste apkepkite atšildytus brokolius su migdolų drožlėmis. Kepiname, kol migdolai įgaus aukso spalvą. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
5. Į lėkštę dėkite kiaulieną, šalia išdėliojame brokolius, ant jų užbarstykite migdolų drožlių.