Ingredientai
- Kiauliena 1 kg nugarinė
- Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla 450 g pakelis
- Obuoliai 3 vnt. rūgštūs
- Pievagrybiai 200 g
- Sultinys 1 st. tirpaus
- Taukai: 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - sulčių
- Džiūvėsiai 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. sauja - šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.
2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir 10 min. patroškinkite.
3. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir tuoj pat apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais ir kartu su obuolių skiltelėmis pakepinkite su likusiais taukais.
4. Į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą įtieskite tešlos lakštą, ant jos dėkite mėsą, patepkite kiaušinio baltymu, sudėkite obuolių ir pievagrybių mišinį. Tešlos kraštais uždenkite visą kepsnį ir gerai užspaudykite, kad neliktų tarpų. Viršų patepkite kiaušinio tryniu.
5. Kepkite kepsnį 200`C karštumo orkaitėje apie 50 min. Beje, kepsnys skanus ir karštas, ir šaltas. Prie jo labai tinka krienų padažas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita