Ingredientai
- Kiauliena 4 vnt. sprandinė pjausniai
- Mocarelos sūris 4 riekės 0,5cm storis
- Kumpis 4 riekės kiauliena vytintas
- Peletrūnas 3 g 4 šakelės arba šalavijo lapeliai
- Česnakai 1 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 0,5 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia išmuškite pjausnius (labai plonai nereikia) ir pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po riekelę mocarelos ir šakelę peletrūno arba šalavijo lapelį. Apsukite vytintu kumpiu ir kruopščiai susekite mediniu iešmeliu (dantų krapštukai tam netinka – per trumpi). 2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir porą minučių pakepkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę. Dėkite kiaulienos ryšulėlius į keptuvę taip, kad sūris būtų viršuje, ir 7–10 min. kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. Paskui juos atsargiai apverskite ir kepkite dar 4–5 minutes. Baigdama kepti, ant ryšulėlių išspauskite pusės citrinos sultis. 3. Valgykite tuoj pat. Garnyrui patiekite lengvų pomidorų salotų ir traškios paskrudintos duonos.
Šaltinis: JI24.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita