Ingredientai
- Kiauliena 500 g maltos
- Pienas 100 ml
- Batonas 6 riekės
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 100 g trupinių
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 30 ml kepimui
Kaip gaminti
- Batono riekes pamerkite į pieną ir apie 10 minučių palikite, kad susigertų. Tada sutrinkite, kad taptų vientisa mase.
- Svogūną smulkiai supjaustykite.
- Į faršą sukrėskite batoną, suberkite svogūną, įmuškite kiaušinį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Gerai išmaišykite.
- Į lėkštę pabarstykite džiūvėsių trupinių. Drėgnomis rankomis imkite po gabalėlį faršo, suformuokite ovalius blynelius ir apvoliokite džiūvėsiuose. Dar gerai paplokite. Šniceliai turi būti nestori.
- Kepti galite keptuvėje arba orkaitėje. Orkaitėje kepti šniceliai bus liesesni, sausesni. Joje kepkite 200 laipsnių karštyje 10–15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita