Ingredientai
- Kiauliena 1200 g sprandinės
- Grybai 400 g
- Morkos 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas.
- Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais.
- Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite.
- Dėkite į keptuvę grybus, apkepinkite, pridėkite morkas, pakepinkite 5 minutes.
- Pridėkite svogūną, uždarykite dangtį ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 min.
- Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėliokite įdarą.
- Susukite mėsą labai standžiai.
- Dėkite į kepimo maišėlį, o maišelį gerai suspauskite 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius).
- Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
- Leiskite atvėsti maišelyje ir tada supjaustykite gabalėliais.
- Skanu tiekti su salotomis: pomidorais, porais, druska, pipirais. Gardinti alyvuogių aliejumi. Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau. Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Grybų karas“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita