Ingredientai
- Kiauliena 300 g nugarinės
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Grietinė 1 valg. š.
- Pomidorai 150 g šviežių trintų
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 150 ml
- Prieskoniai 1 žiupsnelis mėsai
- Česnakai 2 skiltelės sutrintos
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kiaulieną švariai nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite iš visų pusių keptuvėje apie 10 minučių.
2. Susmulkinkite nuplautas daržoves – česnaką, svogūną, cukiniją, sutarkuokite morką. Tada dėkite daržoves į keptuvę su mėsa. Berkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
3. Visą mišinį pakepinkite apie 5 minutes ant silpnos ugnies ir tuomet pilkite grietinę, trintus pomidorus, alyvuogių aliejų ir pagardinkite sultiniu. Gerai išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite maždaug pusvalandį ant silpnos ugnies.
4. Pagamintą troškinį patiekite su ryžiais ar šviežiomis bulvėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai