Ingredientai
- Kiauliena 500 g sprandinės arba kumpio
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Pupelės 250 g konservuotų
- Petražolės 30 g
- Sultinys 200 ml
- Grietinė 100 ml
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite mėsą. Kepkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies.
2. Mėsai apkepus sudėkite smulkintą svogūną, čili pipirą ir užpilkite viską sultiniu. Berkite druskos, pipirų ir uždengę dangčiu troškinkite apie pusvalandį ant silpnos ugnies.
3. Sudėkite pupeles, supilkite grietinę ir pomidorų padažą. Berkite smulkintų petražolių bei gerai jas įmaišę troškinkite dar 5–10 minučių.
4. Pagamintą kiaulienos troškinį su pupelėmis patiekite karštą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai