Ingredientai
- Kiauliena 600 g sprandinė
- Česnakai 2 skiltelės mėsai ir bulvėms
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Bulvės 5 vnt.
- Aliejus 3 valg. š. pagal skonį
- Rozmarinai 1 žiupsnelis bulvėms
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
2. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį su prieskoniais sudėkite mėsą, gerai įtrinkite prieskoniais ir per naktį palikite šaldytuve.
3. Bulves nuskuskite, supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite rozmarinų, kapotų česnakų, druskos ir aliejaus mišiniu.
3. Marinuotą mėsą suverkite ant medinių ar geležinių iešmelių, dėkite į kepimo skardą prie bulvių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min., o bulves – apie 30 min. Tiekite su mėgstamu padažu.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita