Ingredientai
- Kiaulės ausys 2 vnt.
- Daržovės 1 sauja po gabaliuką įvairių, tinka morka, svogūnas, saliero šaknis, poras, pastarnokas
- Žolelės 1 ryšel. tinka petražolės, čiobreliai, dašis ir pan.
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį ausims ir žirniams
- Česnakai 3 skiltelės galite net nelupti, užteks padalinti per pusę
- Baltojo vyno actas 1 valg. š.
- Laurų lapai 3 vnt.
- Pipirai 1 arbat. š. po kelis grūdelius kvapniųjų ir karčiųjų; taip pat maltų juodųjų žirniams
- Medus 1 arbat. š. glazūrai
- Vorčesterio padažas 1 valg. š. glazūrai
- Žirniai 1 st. žirniams
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis; žirniams
- Svogūnų laiškai 1 sauja žirniams
- Sojos padažas 1 valg. š. arba pagal skonį; žirniams
- Balzaminis actas 1 valg. š. arba pagal skonį; žirniams
Kaip gaminti
1. Kiaulės ausis gerai nuplaukite. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Užvirus, vandenį nupilkite, ausis nuplaukite. Užpilkite švariu šaltu vandeniu, sudėkite prieskonines daržoves, lauro lapus, pipirus, druską, įpilkite šlakelį vyno acto ir užvirkite. Virkite nuo užvirimo ant silpnos ugnies 1,5 valandos. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėkite prieskonines žoleles. Ausis atvėsinkite sultinyje, kuriame virė. Sultinys turi būti pakankamai sūrus.
2. Medų sumaišykite su Vusterio padažu.
3. Atvėsusias ausis išgriebkite iš sultinio, nusausinkite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Aptepkite glazūra. Kepkite ausis iki 180° C įkaitintoje orkaitėje vis pavartant ir patepant glazūra, kol taps gražios rusvos spalvos.
4. Žirnius perplaukite ir užmerkite kelioms valandoms, nes greičiau išvirs. Virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
5. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, baigiant kept įpilkite balzamiko acto, sojos, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir pakepkite maišant apie minutę. Svogūnų masę sudėkite į išvirusius žirnius, paskaninkite maltais pipirais.