Ingredientai
- Vištiena 300 g filė
- Pomidorai 4 vnt. nedideli
- Cukinijos 2 vnt.
- Paprikos 2 vnt. geltonos
- Kiaulpienės 50 g kelios saujelės lapelių
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. šaukštas sulčių
- Aliejus 3 valg. š.
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai malti pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. rožiniai pipirų grūdeliai pagal skonį
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, kapotu česnaku, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi ir bent dvi valandas palikite, kad pasimarinuotų.
2. Cukinijas, papriką, pomidorus nuplaukite, nusausinkite. Pomidorus perpjaukite per pusę, cukinijas supjaustykite storais griežinėliais, išvalytas paprikas – juostelėmis. Daržoves pagardinkite Viduržemio jūros prieskoniais, apšlakstykite aliejumi.
3. Vištieną ir daržoves iškepkite ant grotelių, dėkite ant lėkštėje paskleistų kiaulpienių lapelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite rožinių pipirų grūdelių. Galite paskaninti ir citrinų sultimis.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita