Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. kietai virti
- Želatina 1 valg. š.
- Sojų padažas 3 valg. š.
- Actas 3 valg. š. obuolių
- Vynas 1 st. sauso balto
- Vorčesterio padažas 1 arbat. š. keli lašai
- Pomidorai 200 g nedidelių
- Petražolės 20 g
- Svogūnų laiškai 20 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Želatiną išbrinkinkite stiklinėje šalto virinto vandens ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Vyną sumaišykite su actu, sojų padažu, pagardinkite keliais lašais “Vorčesterio” padažo ir maišydami supilkite šiltą želatinos tirpalą. Viską gerokai pasūdykite, antraip sustingę drebučiai bus prėsko skonio.
2. Į norimos formos indą įpilkite maždaug 1 cm storio drebučių sluoksnį ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusį sluoksnį apibarstykite susmulkintais prieskoniniais žalumynais, išdėliokite perpus perpjautus pomidorus (pusę nurodyto kiekio), ant jų sudėkite nuluptus, bet nepjaustytus kiaušinius, įpilkite želatinos tirpalo, kad vos apsemtų, ir vėl dėkite į šaldytuvą.
3. Ant sustingusio sluoksnio išdėliokite likusius pomidorus, apibarstykite žalumynais, supilkite likusį želatinos tirpalą ir laikykite šaldytuve, kol viskas gerai sustings.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita