Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 200 g
- Kiaušiniai 6 vnt. ir 1 tešlai patepti
- Actas 3 valg. š.
- Svogūnai 150 g padažui
- Pienas 2 st. padažui
- Grietinė 100 ml padažui
- Duonos džiūvėsėliai (padažui) 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š. padažui
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų padažui
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis padažui
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis padažui
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Iš šiek tiek atšilusios tešlos stikline išspauskite 12 skritulių (6 – 7 cm skersmens). Iš 6 skritulių mažesniu indu (pavyzdžiui, taurele) išspauskite 4 – 4,5 cm skersmens angas. Sveikuosius skritulius patepkite išplaktu kiaušiniu, ant kiekvieno uždėkite po skritulį su anga, dar kartą patepkite kiaušiniu ir orkaitėje kepkite 10 – 15 min.
2. Paruoškite padažą: susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste, supilkite karštą pieną, suberkite džiūvėsėlius, prieskonius ir troškinkite, kol svogūnai visiškai suminkštės. Paskui pertrinkite per sietelį, supilkite grietinėlę ir dar truputį pakaitinkite.
3. Kiaušinius išvirkite “su marškinėliais”: po vieną atsargiai suleiskite į 1 l verdančio actu parūgštinto vandens ir virkite 3 – 4 min., kol baltymai sukrekės. Išvirusius išgriebkite kiaurasamčiu.
4. Į kiekvieną tešlos “lizdelį” dėkite po kiaušinį, užpilkite dar karštu padažu ir 10 min. kepkite orkaitėje. Iškepusius papuoškite svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita