Ingredientai
- Kiaušiniai 9 vnt.
- Porai 800 g
- Svogūnai 250 g nedidelių svogūnėlių
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Daržovių sultinys 125 ml
- Aliejus 4 valg. š.
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Pipirai 4 vnt. po kelis juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelius
- Laurų lapai 1 vnt.
- Petražolės 1 valg. š.
- Actas 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. 3 cm ilgio gabaliukais supjaustytus porus 10 min. virkite pasūdytame vandenyje ir iš karto išgriebkite.
2. Į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite porus, nuluptus svogūnus ir apie 20 min. troškinkite. Supilkite sultiniu atskiestą pomidorų padažą, suberkite prieskonius ir dar 15 min. patroškinkite.
3. Puode užvirinkite actu parūgštintą ir pasūdytą vandenį, atsargiai po vieną įmuškite kiaušinius ir virkite ne ilgiau kaip 3 min.
4. Į lėkštę sudėkite troškintus porus, ant jų – kiaušinius. Viską apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita