Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didelės
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Špinatai 50 g
- Kiauliena 4 vnt. gabalėliai šaltai rūkytos šoninės
- Sūris 4 sauja tarkuotas fermentinis
- Kiaušiniai 8 vnt. maži
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
- Aliejus 1 arbat. š.
- Petražolės 1 vnt. šakelė šviežių
Kaip gaminti
1. Bulves gerai nuplaukite ir nusausinkite. Galite nuskusti, o jei naudojate šviežias, galite virti ir su odelėmis. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol išvirs. Patikrinti, ar išvirė, galite peiliu ar šakute: jei peilis sminga į bulvę lengvai, vadinasi, jos jau išvirusios. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį. Tuomet iškart puodą su bulvėmis porai sekundžių vėl padėkite ant ugnies ir „nugarinkite“ jas, kad nebūtų pernelyg drėgnos. Bulves iš puodo dėkite ant lėkštės ir atvėsinkite.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Perpjaukite bulves išilgai per pusę į dvi dalis ir išskobkite jų vidų taip, kad turėtumėte stabiliai ant pagrindo stovintį bulvinį „dubenėlį“. Aptepkite išskobtas bulves trupučiu aliejaus.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite špinatų lapus ir pakepinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite. Sumaišykite su gabalėliais pjaustyta šonine, pagardinkite druska ir pipirais. Paruoštą daržovių masę paskirstykite į bulvių dubenėlius. Apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir ant viršaus įmuškite po kiaušinį. Kiaušinius apibarstykite dar žiupsneliu druskos ir pipirų.
5. Perkelkite bulvių dubenėlius ant kepimo skardos ir apie 20–30 min. kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol kiaušinis bus norimos konsistencijos.
6. Išimkite iškepusias bulves iš orkaitės, apibarstykite kapotomis petražolėmis ir nedelsiant patiekite. Skanaus!
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita