Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 0,5 vnt.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Aliejus 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aitriosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
- Provanso žolelių prieskoniai 1 žiupsnelis
- Kalendros 1 sauja kapotos šviežios
Kaip gaminti
1. Brokolį išskirstykite žiedynais, kotą supjaustykite siauromis pailgomis juostelėmis. Nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite.
2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite brokolius ir dar kelias minutes pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Ant brokolių įmuškite kiaušinius, pagardinkite smulkinta aitriąją paprika. Keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 7–10 minučių.
4. Pagardinkite Provanso žolelėmis ir smulkinta kalendra.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams