Ingredientai
- Salotos 1 vnt. nedidelė gūžė Romaninių
- Pomidorai 12 vnt. vynuoginių
- Šoninė 3 riekės rūkytos
- Vištiena 200 g keptos arba virtos
- Agurkai 3 vnt. maži, marinuoti
- Kiaušiniai 5 vnt. kietai virti
- Majonezas 2 valg. š. neriebaus
- Actas 1 arbat. š. baltojo
- Garstyčios 1 arbat. š. galima su medumi
Kaip gaminti
1. Nuplaukite, nudžiovinkite ir stambiai suplėšykite salotų lapus, dėkite juos į plačią lėkštę. Ant viršaus berkite perpus perpjautus pomidoriukus, juostelėmis supjaustytą ir iki traškumo pakepintą šoninę, vištienos gabalėlius.
2. Nedideliame indelyje lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir garstyčias, pilkite arbatinį šaukštelį acto, berkite po žiupsnį druskos ir pipirų.
3. Apšlakstykite gautu padažu sudedamąsias salotų dalis, ant viršaus išdėliokite ketvirčiais supjaustytus kiaušinius ir riekutėmis supjaustytus agurkėlius.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos, Užkandžiai