Ingredientai
- Vyno actas 50 ml baltojo; marinuotiems salierams
- Vanduo 50 ml virinto šalto; marinuotiems salierams
- Cukrus 1,5 arbat. š. marinuotiems salierams
- Druska 1,25 arbat. š. 1 šaukštelis marinuotiems salierams ir ketvirtis šaukštelio salotoms
- Salierų stiebai 2 vnt. supjaustyti plonomis riekelėmis; marinavimui
- Kiaušiniai 4 vnt. salotoms
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtųjų Dižono; salotoms
- Raudonasis svogūnas 0,5 vnt. nedidelio, supjaustyto kubeliais; salotoms
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus; salotoms
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis salotoms
- Petražolės 1 valg. š. kapotų; salotoms
- Krapai 1 valg. š. kapotų; salotoms
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pasiruošite salierus. Į litrinį stiklainį pilkite actą, vandenį, druską, cukrų ir uždengę dangteliu pakratykite, kol druska ir cukrus ištirps. Tada į stiklainį suberkite salierus ir palaikykite šaldytuve bent valandą.
2. Kietai išvirkite kiaušinius (arba naudokite turimus jau išvirtus) ir supjaustykite kubeliais.
3. Paruoškite mišrainę: į dubenį berkite kiaušinius, 2–3 valg. šaukšt. marinuotų salierų gabalėlių, berkite svogūno kubelius, dėkite majonezo, garstyčių, berkite druskos ir pipirų bei ragaukite, ar nieko netrūksta.
4. Dėkite ant patinkančios duonos riekelių ir gausiai pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos