Ingredientai
- Trapi tešla 400 g
- Sviestas 1 valg. š. minkšto
- Kumpis 150 g griežinėliais supjaustyto virto kiaulienos
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Kiaušinių prieskoniai (geriau be druskos ir skonio stipriklių) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Iškočiota tešla išklokite riebalais pateptą kepimo formą taip, kad papločio kraštai būtų pakilę. Suformuokite dar vieną apskritą paplotį pyrago viršui uždengti.
2. Tešlą aptepkite sviestu, ant viršaus uždėkite kumpio griežinėlių.
3. Ant kumpio po vieną muškite kiaušinius (pasistenkite, kad tryniai išliktų sveiki). Kiaušinius apibarstykite druska, pipirais ir gausiai – kiaušinių prieskoniais. Ant jų atsargiai sudėkite likusius kumpio griežinėlius.
4. Viršų uždenkite trapios tešlos papločiu. Kepkite 200ºC orkaitėje 20 – 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita