Ingredientai
- Jūros gėrybės: pakuotė šaldytų 1 vnt.
- Pekininių kopūstų salotos: 100 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Porai 100 g
- Daržovių sultinys 3 vnt. kubeliai
- Morkos 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. šviežia arba džiovinta
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Vanduo 2 l
- Actas 100 ml
- Cukrus 3 valg. š.
- Sezamų aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite.
2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes.
3. Tada supilkite cukrų, sezamų aliejų, actą ir viską gerai išmaišykite. Puodą nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekiant, įpjaustykite šviežio aitriojo pipiro ir smulkintų porų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų