Ingredientai
- Vištiena 500 g filė
- Druska 1 žiupsnelis
- Kukurūzų krakmolas 160 g 100 g - vištienai ir 2 valg. š. - padažui
- Aliejus 100 ml gruzdinimui
- Sojų padažas 6 valg. š. padažui
- Actas 2 valg. š. ryžių - padažui
- Cukrus 4 valg. š. padažui
- Vanduo 6 valg. š. padažui
Kaip gaminti
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Krakmolą sumaišykite su druska.
- Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
- Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
- Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
- Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų