Ingredientai
- Vištiena 4 vnt. blauzdelės (be kaulo)
- Cukinijos 4 vnt. mažos
- Pak Choi 4 vnt. maži (nebūtinai)
- Čili pipiras 1 vnt. raudonas
- Imbieras 1 vnt. šviežio, 2 cm ilgio gabaliukas
- Svogūnų laiškai 4 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sojos padažas 6 valg. š. šviesaus
- Vanduo 6 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Sezamo sėklos 1 arbat. š.
- Kokosų aliejus 2 valg. š. kepimui; tinka ir kitoks
- Ryžiai 200 g virtų; garnyrui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltąją dalį – žaliąją svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.
2. Įkaitiname „wok“ keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).
3. Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome.
4. Supjaustome cukinijas.
5. Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks.
6. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir, jam įkaitus, dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.
7. Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.
8. Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis