Ingredientai
- Vištiena 300 g tinka ir kiauliena
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Sojų padažas 5 valg. š. 3 - mėsai ir 2 - padažui
- Aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. padažui
- Pipirai 1 vnt. pusė čili - padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Imbieras 1 vnt. nedidelio gabalėlio - padažui
- Medus 1 valg. š. padažui
- Actas 2 valg. š. ryžių arba raudonojo vyno - padažui
- Sultinys 3 valg. š.
- Padažas: (saldžiaaštirio padažo (rasite daugelyje prekybos centrų) - padažui) 2 valg. š.
- Krakmolas 1 arbat. š. kukurūzų - padažui
- Sezamo sėklos 1 sauja padažui
Kaip gaminti
- Mėsą supjaustykite juostelėmis.
- Sumaišykite kukurūzų krakmolą, cukrų, soją ir aliejų, jei masė išeina labai tiršta, įpilkite dar šiek tiek sojos.
- Gautą mišinį supilkite ant mėsos ir palikite maždaug 30 min. marinuotis.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsą kol apskrus.
Ruošiame padažą:
- Susmulkinkite svogūną, česnakus, čili ir imbierą.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, trumpai pakepkite svogūną, kol šiek tiek suminkštės, sudėkite česnakus, imbierą ir čili.
- Supilkite medų, actą, soją ir sultinį, įmaišykite krakmolo (žiūrėti pagal konsistenciją, jei reikia dėkite dar krakmolo ar pilkite sultinio). Padažą užpilkite ant mėsos ir kelias minutes pašildykite, suberkite sezamus.
- (Mėsą skaniausia valgyti kol ji karšta, nes vėstant krakmolas tirštėja).
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita