Ingredientai
- Žuvis 600 g baltų žuvų filė ( menkė, jūrinės lydekos, kefalių)
- Miltai 100 g rupių
- Krakmolas 1 valg. š. bulvių
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 st.
- Vynas 1 st. 1/4 saldaus raudono - padažui
- Sojų padažas 1 valg. š. padažui
- Pomidorų tyrė: (padažui) 4 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Imbieras 1 valg. š. šviežiai tarkuotų - padažui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. padažui
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis maltos - padažui
Kaip gaminti
1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).
2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
3. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, sojų padažą, įpilkite pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorų tyrę, sugrūstus česnakus, imbierus, įberkite cukraus, maltos paprikos. Išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 5 min.
4. Padažu užpiltas žuvis patiekite karštas. Prie jų tinka biriai virti ryžiai.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita