Ingredientai
- Ryžiai 1 st. basmati arba jasmine
- Sojos padažas 0,25 st.
- Ryžių actas 2 valg. š.
- Sezamų aliejus 1 arbat. š. kepintų
- Klevų sirupas 1 arbat. š.
- Imbieras 2 arbat. š. tarkuoto šviežio
- Kukurūzų krakmolas 2 arbat. š.
- Aitriosios paprikos dribsniai 1 žiupsnelis
- Baklažanai 550 g
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Šalotinis svogūnas 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š. kepimui
- Anakardžių riešutai 2 sauja
- Svogūnų laiškai 7 vnt.
Kaip gaminti
1. Į dubenį supilkite sojos padažą, ryžių actą, kukurūzų krakmolą, imbierą, klevų sirupą, sezamų aliejų ir išmaišykite. Baklažaną supjaustykite stambesniais kubeliais, sudėkite į dubenyje esantį padažą ir gerai išmaišykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite į jį pasmulkintus šalotinius svogūnėlius, česnakus, čili pipirą ir kepkite maišydami kelias minutes. Supilkite į keptuvę baklažanus su visu skysčiu. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Kas kelias minutes pamaišykite. Iš pradžių gali atrodyti, kad trūksta skysčių, nes padaže esantis krakmolas jį sutirštins, bet po kelių minučių baklažanai pradės minkštėti ir atiduoti savo sultis ir viskas bus gerai
3. Kol baklažanai troškinsis, išvirkite ryžius. Baigiant baklažanams troškintis, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.
4. Patiekite baklažanus su ryžiais ir anakardžių riešutais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų