4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai „jiaozi“
Kiniški virtiniai „jiaozi“ / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Persijokite miltus į didelį dubenį, suberkite druską ir supilkite vandenį, maišykite masę šakute (dar autentiškiau – mediniais pagaliukais), kol viskas pravės ir galėsite imtis minkymo rankomis, galite įpilti dar kiek vandens, jei jaučiate, jog masė sausoka. Išminkykite vientisą, elastingą tešlą, o tada dėkite į šiek tiek miltais pabarstytą švarų dubenį, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje 30 min.

2. Kol tešla „ilsisi“, paruoškite įdarą. Jam skirtus produktus sudėkite į platų dubenį ir maišykite viena kryptimi, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys. Labai įnirtingai maišyti nereikia, svarbiau tai, kad prieš gaminant įdarą visi ingredientai būtų itin gerai susmulkinti, tada jie nesunkiai susijungs.

3. Padažui skirtus ingredientus taip pat sumaišykite atskirame dubenėlyje ir atidėkite į šalį.

4. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iš kiekvienos jų ant miltuoto paviršiaus iškočiokite po cilindro formos gabalą, kurį supjaustykite į 12 gabaliukų (taigi, iš visos tešlos gausite 24).

5. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite iki maždaug 6 cm skersmens skritulio. Į kiekvieno tokio skritulio vidurį dėkite apie šaukštą įdaro, blynelio pakraštėlį kiek sudrėkinkite vandeniu, tada sulenkite pusiau ir labai gerai užspaudykite, stengdamiesi nepažeisti tešlos. Būtent šiame formavimo etape jums tikrai pravers pagalba, tad pasirūpinkite, jog draugai ar artimieji būtų šalia!

 

6. Dideliame puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir atsargiai suleiskite virtinius. Virkite apie 5 min., arba kol jie iškils į vandens paviršių. Išgriebkite kiaurasamčiu į didelį dubenį, o tada tiekite ant stalo kartu su padažu, į kurį skanu virtinius mirkyti.

Beje, jei norite, galite virtinius virti ir garų puode, tai užtruks apie 15 min., arba tol, kol įdaras bus išviręs (išimkite vieną virtinį, perpjaukite ir patikrinkite, kad būtumėte tikri). Nepamirškite patepti rėčio dugno aliejumi, jei jis metalinis, priešingu atveju tešla prilips, ir bus bėdos.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.