Ingredientai
- Krevetės 450 g nevirtų, gali būti šaldytos atitirpintos
- Krakmolas 1 arbat. š.
- Vanduo 2 arbat. š.
- Žirniai 175 g cukrinių
- Aliejus 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
- Svogūnų laiškai 3 valg. š. smulkintų
- Imbieras 1 arbat. š. šviežio, tarkuoto
- Sojų padažas 1 arbat. š.
- Ryžių vynas 1 arbat. š. arba chereso
- Kiaušinio baltymas 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Jei krevetės nelukštentos – išlukštenkite.
2. Krakmolą sumaišykite iki tyrės su vandeniu. Gautą masę sumaišykite su krevetėmis, kiaušinio baltymu ir žiupsneliu druskos.
3. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus apie minutę pakepinkite žirnių ankštis. Įdėkite cukrų ir truputį druskos. Pakepinkite vartydami dar minutę. Išgriebkite žirnius į lėkštę.
4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir minutę pakepinkite krevetes. Išgriebkite krevetes, sudėkite į keptuvę imbierą ir svogūnus (jei reikia, prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus) ir pakepinkite apie minutę
5. Sudėkite atgal krevetes, supilkite sojos padažą ir cheresą, pusę minutės pakepkite ir patiekite kartu su žirniais. Esminis dalykas – keptuvė visą laiką turi būti gerai įkaitusi. O jei turite kinišką keptuvę wok – dar geriau.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų