Ingredientai
- Pievagrybiai 200 g
- Morkos 100 g
- Moliūgai 100 g
- Porai 2 vnt. nedideli
- Varškė 200 g sojų
- Sezamų aliejus 2 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š. kepti
Kaip gaminti
1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus.
2. Pievagrybius ir porus susmulkinkite, morkas ir moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite į gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.
3. Tada supilkite sojos padažą, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, suberkite skrudintus sojų varškės kubelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar apie 2 min.
4. Patiekti galite vienas arba su ryžiais bei saldžiarūgščiu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų