Ingredientai
- Cukinijos 3 vnt. nedidelės
- Porai 1 vnt.
- Krapai 1 žiupsnelis džiovintų
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Parmezano sūris 100 g
- Kreminis sūris 3 valg. š. su mėlynuoju pelėsiu
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 4 vnt. lakštai
Kaip gaminti
1. Riekelėmis supjaustyti cukinijas bei porą. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti porą. Tuomet sudėti cukinijas. Apkepinti ir įberti džiovintų krapų, druskos ir užpilti šlakelį balzamiko acto. Palikti pasitroškinti kelias minutes.
2. Į atskirą puodą įpilti grietinėlę, įmušti kiaušinius ir išplakti iki vientisos masės. Sūrio kremą su mėlynojo pelėsio sūriu paminkštinti ir sudėti į kiaušinio masę. Taip pat įpilti parmezano sūrį, žiupsnelį pipirų ir viską gerai permaišyti.
3. Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Ją iškloti tešlos lakštais. Suberti cukinijas, užpilti kiaušinių ir sūrio mase.
Kepti orkaitėje 165°C temperatūroje temperatūroje (su ventiliatoriaus režimu) 35 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis