Ingredientai
- Smidrai 12 vnt.
- Silkė 100 g švelniai sūdytos
- Šaldyti žirneliai 150 g
- Ožkų pieno sūris 2 valg. š. tarkuoto
- Grietinėlė 200 ml
- Kiaušinių tryniai 2 vnt.
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 4 vnt. lakštai
- Miltai 0,5 valg. š. pabarstymui
- Sviestas 0,5 valg. š. kepimo formai ištepti
- Sultinys 1 l daržovių; tinka ir ruoštas iš kubelio
- Mairūnas 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Puode užvirti vandenį su sultinio kubeliu.
2. Nusausinti silkę, supjaustyti ir apkepinti su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Tuomet suberti žirnelius, įpilti šlakelį baltojo balzaminio acto ir dar šiek tiek apkepti. Įpilti sultinio, kad apsemtų silkę su žirneliais.
3. Smidrus sudėti į indą su skylutėmis ir uždėti ant keptuvės, kad jie išvirtų garuose (galima garinti ir ant puodo su sultiniu).
4. Inde išplakti trynius su grietinėle, įberti mairūno, pipirų ir tarkuotą ožkos sūrį.
5. Ištepti kepimo formą sviestu ir apibarstyti miltais. Ją pilnai iškloti sluoksniuota tešla (perteklių nupjauti). Ant tešlos dėti visą keptą silkę su žirneliais, smidrus ir užpilti kiaušinio bei grietinėlės plakiniu.
6. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos