Ingredientai
- Miltai 150 g
- Sviestas 100 g ir 2 valg. š. įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. ir 2 vnt. įdarui
- Druska 1 žiupsnelis ir įdarui taip pat
- Špinatai 400 g pakelis šaldytų, įdarui
- Pienas 240 ml įdarui
- Sūris 150 g fermentinio, įdarui
- Varškės sūris 150 g įdarui
- Porai 1 vnt. įdarui
- Salierai 2 vnt. lapkočiai, įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis ½ šaukštelio maltų, įdarui
- Muskatas 1 arbat. š. ¼ šaukštelio maltų muskatų riešutų, įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus sumaišykite su druska, ant viršaus užtarkuokite šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol neliks sausų miltų. Tada viduryje padarykite duobutę, supilkite išplaktą kiaušinį ir mentele maišykite, kol tešla pradės lipti į vieną gumulą. Jį suspauskite, suvyniokite į plėvelę ir bent 30 min. palaikykite šaldytuve.
2. Atšalusią tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio lakštą, perkelkite į apvalią kepimo formą, subadykite šakute ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite apie 15 min.
3. Paruoškite įdarą: pagal nurodymus ant pakuotės apvirkite špinatus. Supilkite į sietelį ir palikite nuvarvėti. Salierus ir porus supjaustykite griežinėliais ir keptuvėje išlydytame svieste kepkite, kol suminkštės. Ataušinkite ir sumaišykite su špinatais.
4. Ant praaušusio pyrago pagrindo sutrupinkite varškės sūrį, sukrėskite špinatų masę, o ant viršaus suberkite tarkuotą fermentinį sūrį.
5. Kiaušinius išplakite su pienu, druska, pipirais, muskatų riešutais ir supilkite ant pyrago. 175°C karštumo orkaitėje kepkite 45 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų