Ingredientai
- Miltai 200 g tešlai
- Vanduo 70 ml tešlai
- Sviestas 100 g kambario temperatūros; tešlai ir dar 3 šaukštai įdarui
- Čiobreliai 1 žiupsnelis šviežių arba džiovintų; tešlai
- Raudonėliai 1 žiupsnelis šviežių arba džiovintų; tešlai
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt. įdarui
- Smidrai 250 g įdarui
- Porai 1 vnt. nedidelis; įdarui
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 žiupsnelis įdarui
- Grietinėlė 300 ml įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. įdarui
- Kreminis sūris 1 valg. š. įdarui
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto; įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Į virtuvinį kombainą sudėti sviestą, suberti miltus, čiobrelį ir raudonėlį. Viską gerai išmaišyti. Tada įpilti vandens ir dar kartą gerai permaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Porą supjaustyti pusžiedžiais, vištieną – 3-4 cm dydžio gabaliukais, smidrus – 1 cm dydžio gabaliukais, o viršūnėles palikti nepjaustytas.
3. Keptuvę įkaitinti ir išlydyti joje 1 šaukštą sviesto. Sudėti porus ir apkepinti, kol suminkštės. Tada sudėti vištieną, apibarstyti persilado prieskoniais ir gerai apkepinti iš visų pusių. Suberti smidrų gabaliukus, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Įpilti pusę puodelio vandens, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 10 minučių. Pabaigoje išjungti kaitrą, įdėti 1 šaukštą sviesto ir išmaišyti.
4. Atskiroje keptuvėje ant likusio sviesto apkepinti smidrų viršūnėles.
5. Dubenyje išplakti kiaušinius, įdėti kreminio sūrio ir dar kartą perplakti. Tada supilti grietinėlę, suberti tarkuotą parmezano sūrį, įtarkuoti muskato riešuto žiupsnelį, įberti maltų juodųjų pipirų, druskos. Viską gerai išmaišyti.
6. Tešlą plonai iškočioti ir gautu lakštu iškloti miltais pabarstytos kepimo formos dugną bei kraštus. Palikti didesnį tešlos kraštelį, išsikišusį virš formos krašto. Tada sudėti vištienos ir daržovių troškinį bei užpilti jį kiaušinių ir sūrių plakiniu. Tešlos kraštelius gražiai užlenkti į vidų ir išdėlioti ant paviršiaus apkepintas smidrų viršūnėles.
7. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių statiniu rėžimu (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Iškepusiam kišui leisti 10 minučių „pailsėti“.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų