Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Sviestas 145 g 125 g šalto tešlai ir 20 g įdaro ruošimui
- Druska 2 žiupsnelis perpus tešlai ir įdarui
- Vanduo 5 valg. š. ledinio; tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. įdarui
- Grietinė 100 ml įdarui
- Grietinėlė 100 ml neriebios; įdarui
- Cukinijos 1 vnt. įdarui
- Porai 0,5 vnt. įdarui
- Špinatai 1 sauja įdarui
- Sūris 100 g burokine tarka sutarkuoto fermentinio; įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pasigaminkite tešlą (galima ir iš vakaro). Miltus, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą dėkite į dubenį ir trinkite tarp pirštų, kol viskas virs rupiais trupiniais (darykite tą greitai ir stenkitės, kad sviestas nepradėtų tirpti). Į šiuos trupinius pilkite vandenį ir greitai suminkykite tešlos rutuliuką. Dėkite jį bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Cukiniją supjaustykite riekelėmis, porą – žiedais, nuskabykite kietus špinatų kotelius. Keptuvėje išlydykite sviestą ir trumpai – kol poras ir cukinija kiek suminkštės, o špinatai sukris – pakepinkite daržoves.
3. Tuo metu atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinius su grietine, grietinėle, trupučiu druskos ir pipirų.
4. Apvalią kepimo formą neaukštais kraštais išklokite tešla – ji turi gerai padengti kraštelius (jei patinka, galite naudoti ir nedideles formeles). Dėkite kepimo formą su tešlos „dubenėliu“ į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 min (pyragėlius mažose formelėse – apie 7 min).
5. Ištraukite kepimo formą ir berkite ant tešlos sūrį, ant jo tolygiai paskleiskite apkeptas daržoves, o galiausiai supilkite kiaušinių-grietinės plakinį.
6. Dėkite kepimo atgal į orkaitę ir kepkite dar 25–30 min., arba kol viršus sutvirtės ir ims darytis auksiškai geltonas. Kiek atvėsinkite ir patiekite su lengvomis žalėsių salotomis. Likučius laikykite šaldytuve – šis kepinys labai skanus ir šaltas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų