Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. pusės gūžės
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Česnakai 3 vnt. 3–4
- Morkos 1 vnt.
- Bulvės 5 vnt. 5–6
- Faršas 400 g 400–500
- Ryžiai 1 st. 0,5 stikl. virti
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Maltos mėsos prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Daržovių sultinys 1 vnt. kubelis
- Aliejus 3 valg. š.
- Grietinė 200 g
- Miltai 1 valg. š.
- Pomidorų padažas 3 valg. š. 3–4
Kaip gaminti
1. Svogūną ir kopūstą smulkiai supjaustykite. Kopūsto griežinėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite. Vandenį nupilkite ir gerai nuspauskite kopūstus.
2. Kopūstus ir svogūnus sudėkite į faršą, suberkite ryžius, įmuškite kiaušinį, įberkite mėsos prieskonių, pipirų, druskos ir gerai išminkykite. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius kepsnelius ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Į kepimo indą, pašlakstytą aliejumi, sudėkite skustas ir perpjautas pusiau bulves, griežinėliais pjaustytą morką, smulkintą česnaką. Ant viršaus sudėkite kepsnelius, apipilkite pomidorų padažu, sutrupinkite sultinio kubelį ir užpilkite vandens tiek, kad apsemtų. Kepkite 180 °C orkaitėje 35–40 min., kol bulvės suminkštės.
3. Miltus sumaišykite su 0,5 stikl. šalto vandens, sudėkite grietinę, paskaninkite prieskoniais ir gerai sumaišykite. Grietinės padažą supilkite ant balandėlių ir dar apie 10 min. kepkite.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita