Ingredientai
- Veršiena 450 g maltos
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Pomidorai 200 g konservuotų savo sultyse
- Svogūnai 2 vnt.
- Sultinys 1 st. bet kokio tirpaus
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Duona 1 riekės du šaukštai rūpios duonos trupinių
- Laurų lapai 2 vnt.
- Čiobreliai 1 arbat. š. smulkintų
- Miltai 1 valg. š.
- Vorčesterio padažas 2 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. šlakelis
Kaip gaminti
1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami kepinkite maždaug 5 min.
2. Storasienio puodo dugną taip pat patepkite aliejumi, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus. Šaukštu sumaigykite susidariusius gumuliukus. Sudėkite pakepintus svogūnus, laurų lapus, suberkite čiobrelius, viršų tolygiai apibarstykite miltais ir gerai išmaišykite. Sudėkite pomidorus, įpilkite padažo, supilkite sultinį, pagardinkite pipirais ir maišydami užvirinkite.
3. Kai skystis puode pradės kunkuliuoti, uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 45 min.
4. Kopūstą išskirstykite žiedynais, juos sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 15–20 min. Gerai nuvarvinkite ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Įmaišykite jogurtą ir kiaušinio trynį, pagardinkite pipirais.
5. Į maždaug 2 l talpos apkepo indą sukrėskite paruoštą mėsos troškinį (išimkite laurų lapus), ant viršaus paskirstykite žiedinių kopūstų masę, apibarstykite duonos trupiniais ir apšlakstykite aliejumi.
6. Kepkite 180 °C orkaitėje 25–30 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita