Ingredientai
- Veršiena 500 g
- Svogūnai 1 vnt. mažas
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Konjakas: 50 ml
- Vanduo 1 st. 3/4 st. vandens arba pieno
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Sviestas 100 g
Kaip gaminti
- Ruošdami šį patiekalą armėnai mėsą išmuša ant akmens – iki faršo konsistencijos. Tačiau mėsą galima ir sumalti.
- Maldami po truputį supilkite vandenį (arba pieną). Faršą sudėkite į dubenį, supilkite konjaką, įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkintus svogūnus, pagardinkite pipirais, pasūdykite ir tada 20–25 min. maišykite.
- Turi išeiti vienalytė apyskystė mėsos masė. Iš jos suformuokite du didelius kukulius ir dėkite į puode verdantį vandenį.
- Virkite apie pusvalandį (nugraibant putas). Patiekti galima atpjautą gabalėlį įvyniojus į lavašą su sviesto padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Armėnų