Ingredientai
- Sviestas 65 g 50 g masei ir 15 g indeliams ištepti/kambario temperatūros
- Rudasis cukrus 80 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Citrinos 2 vnt. žaliosios
- Kokosų pienas 400 ml
- Miltai 4 valg. š. sorų, galima pakeisti kvietiniais miltais
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Avietės 300 g šviežios arba šaldytos
- Druska 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai išmaišykite, kol masė taps balkšva.
2. Nutarkuokite žaliųjų citrinų žievelę, po to išspauskite jų sultis. Atskirai miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į plakinį su sviestu suberkite citrinos žievelę, supilkite sultis ir kokosų pieną. Vėl energingai išplakite. Tada suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį. Išmaišykite.
3. Pabaigoje atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus. Pasiruoškite 6 keraminius indelius ar puodelius, jų vidų ištepkite sviestu. Klafučių masę supilkite į indelius (nesklidinai). Ant viršaus suberkite avietes. Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min. Šį desertą galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.
Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Išbandyti receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų