Ingredientai
- Lazanijos lakštai 400 g
- Mocarelos sūris 150 g
- Sūris 100 g tarkuoto kietojo
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 4 valg. š. 2 valg. - lazanijai ir 50 g - bešamelio padažui
- Svogūnai 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Morkos 2 vnt.
- Jautiena 500 g maltos
- Pomidorai 1 vnt. didelė skardinė smulkintų savo sultyse
- Pomidorų pasta: 1 valg. š.
- Vynas 100 ml raudono sauso
- Druska 2 arbat. š. pagal skonį - lazanijai ir pusės arbat. š. - bešamelio padažui
- Raudonėliai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Miltai 50 g bešamelio padažui
- Pienas 600 ml bešamelio padažui
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto - bešamelio padažui
Kaip gaminti
- Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
- Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
- Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
- Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
- Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
- Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
- Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita