Ingredientai
- Duona 4 vnt. riekių baltos forminės
- Sviestas 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Salotos 1 vnt. gūžė romaninių salotų
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Ančiuvių filė 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. šaukšto šviežiai spaustų sulčių
- Alyvuogių aliejus 100 ml pirmo spaudimo
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. stambiai maltų pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano
Kaip gaminti
1. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite įkaitintame aliejuje, kol sukietės ir šiek tiek apskrus.
2. Ant viršaus išspauskite česnako skiltelę, pamaišykite.
3. Skrudintą duoną atvėsinkite. Išvirkite kiaušinius.
4. Atskirame dubenėlyje paruoškite padažą: sudėkite smulkiai pjaustytą ančiuvių filė, išspauskite česnaką, supilkite citrinų sultis, plakdama plona srovele supilkite aliejų, padažą pagardinkite druska ir pipirais.
5. Salotas nuplaukite, suplėšykite ir sudėkite į lėkštes.
6. Apšlakstykite padažu, užberkite skrudintos duonos, atsargiai pamaišykite, sudėkite į keturias dalis pjaustytus kiaušinius, užbarstykite tarkuoto sūrio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita