Ingredientai
- Bandelės 6 vnt. su sezamų sėklomis
- Jautiena 900 g kapotos
- Pomidorai 3 vnt.
- Čederio sūris 6 vnt. riekelės
- Salotos 150 g gūžinių
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Agurkai 2 vnt. marinuoti
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Majonezas 3 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,4 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Nuplaukite ir susmulkinkite salotas. Nuplaukite ir griežinėliais supjaustykite pomidorus. Nulupkite ir 3–4 mm storio griežinėliais supjaustykite svogūnus. Taip pat griežinėliais supjaustykite ir marinuotus agurkus.
2. Dubenyje jautieną sumaišykite su prieskoniais ir žiupsniu druskos. Suformuokite 6 bandelės dydžio didkepsnius.
3. Svogūnus kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 4–5 minutes. Pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į lėkštę.
4. Didkepsnius kepkite keptuvėje po 3–5 minutes iš abiejų pusių.
5. Bandeles perpjaukite per pusę. Viršutinę dalį ištepkite pomidorų padažu, o apatinę – majonezu. Ant apatinės bandelės dalies paskirstykite salotų, dėkite svogūnų. Ant jų uždėkite didkepsnį, tada 1 čederio sūrio riekelę, pomidorų ir marinuotų agurkų griežinėlį. Užvožkite viršutinę bandelės dalį ir ragaukite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių