Ingredientai
- Medus 200 g
- Sviestas 70 g
- Rudasis cukrus 70 g
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Kakava 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Miltai 400 g gali prireikti kiek daugiau
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kardamonas 0,5 arbat. š.
- Gvazdikėliai 0,3 arbat. š. maltų
- Imbieras 0,5 arbat. š. malto
Kaip gaminti
1. Nedideliame prikaistyvyje pakaitinkite medų, sviestą ir cukrų, kol cukrus ištirps. Pamaišykite, tačiau neleiskite užvirti. Suberkite kakavą, prieskonius, darsyk išmaišykite ir nukaiskite. Supilkite į erdvų dubenį ir leiskite atvėsti.
2. Į medaus-sviesto masę įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, maišykite, o tada imkite minkyti. Tešla bus vidutiniškai kieta, gana lipni.
3. Leiskite tešlai bent 30 min. pastovėti šaldytuve.
4. Išėmę iš šaldytuvo kočiokite 7–10 mm storio lakštą ir išspauskite norimos formos meduolius.