Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Cukrus 125 g
- Miltai 125 g
- Citrinos 1 vnt. šlakelis citrinų sulčių ir truputis nutarkuotų citrinų žievelių
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pirmiausia iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę.
2. Kiaušinius labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada kruopščiai atskirkite baltymus nuo trynių.
3. Citrinų sultimis pagardintus baltymus šiek tiek paplakite, po truputį suberkite pusę cukraus kiekio ir išplakite iki standžių putų.
4. Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuotomis citrinų žievelėmis plakite apie 8 min., iki cukrus visiškai ištirps, o masė kelis kartus padidės.
5. Tada šiek tiek baltymų masės sumaišykite su tryniais, po šaukštą suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, įmaišykite likusius baltymus, tešlą labai atsargiai krėskite į sviestu pateptą kepimo formą, ją taip pat atsargiai statykite iki 180 laipsnių temperatūros sumažintą orkaitę ir kepkite apie 35 min. Jokiu būdu nevarstykite durelių.
6. Iškepusį biskvitą palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita