Ingredientai
- Grietinėlė 500 ml plakamosios
- Vanilės ankštis 1 vnt.
- Miltelinis cukrus 3 arbat. š. pabarstymui
- Kiaušiniai 6 vnt. tryniai
- Cukrus 100 g smulkaus
Kaip gaminti
1. Grietinėlę supilkite į puodą.
2. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peilio bukąja dalimi išskobkite vidų. Sėklas suberkite į grietinėlę. Ankštį supjaustykite gabaliukais, taip pat suberkite į grietinėlę. Užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 5 minutes.
3. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Vėl užvirinkite grietinėlę, plona srovele supilkite ją į trynių plakinį. Masę trumpai pakaitinkite ir nukoškite. Supilstykite į šešias karščiui atsparias formeles, užpildydama maždaug du trečdalius jų tūrio. Formeles sudėkite į skardą aukštais kraštais. Įpilkite į skardą karšto vandens, kad maždaug iki pusės apsemtų indelius. Kepkite iki 140°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, bet prieš traukdama iš orkaitės patikrinkite, ar kremas iškepęs – viduriukas turi likti minkštas.
4. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir labai gerai atšaldykite.
5. Prieš patiekdama kremo paviršių pabarstykite plonu sluoksniu cukraus ir apdeginkite virtuvės liepsnosvaidžiu.
6. Ant viršaus turi susidaryti traški karamelinė plutelė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų