Ingredientai
- Arbata: juodoji 200 ml
- Romas 50 ml tamsus
- Citrinos 1 vnt. keli griežinėliai
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Į stiklinę karštos juodosios arbatos supilkite romą ir viską gerai išmaišykite. Grogas tiekiamas storo stiklo stiklinėse arba puodukuose su šaukšteliu.
Kulinaro patarimas. Dabar grogas retai gaminamas paisant klasikinio recepto – dažniausiai jis patobulinamas įvairiais priedais. Tiesa, stiprus gėrimas ir arbata išlieka pagrindinės sudedamosios dalys, tačiau gėrimas dažnai gardinamas cinamonu, imbieru, gvazdikėliais, medumi, netgi apelsinų sultimis. Romą galima pakeisti konjaku ar viskiu, o grogą paskaninti cukrumi.
Plačiau skaitykite: Kuo skiriasi grogas nuo punšo?
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių