Ingredientai
- Sviestas 120 g kambario temperatūros
- Cukrus 120 g
- Miltai 170 g
- Razinos 120 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Sviestą su cukrumi išplakite maišytuvu ar kombainiu iki purios balkšvos masės. Tai trunka 2–3 minutes. Pradėkite plakti lėčiausiu greičiu, o kai cukrus su sviestu susimaišys – padidinkite greitį.
2. Po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą įdėjus kiaušinį, masę išplakite. Galiausiai turite gauti purią masę.
3. Įmaišykite razinas.
4. Miltus suberkite per 3 kartus. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite.
5. Tešlą supilkite į kepimo skardą (200x110x75 mm), išklotą kepimo popieriumi.
6. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis turi būti sausas.
7. Keksą išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių pravėsti. Tuomet išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.