Ingredientai
- Medus 150 g tešlai
- Cukrus 200 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Sviestas 200 g tešlai
- Miltai 5 st. tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Grietinė 1000 ml 30 proc. riebumo; kremui
- Miltelinis cukrus 6 valg. š. kremui
- Citrinos 1 vnt. kremui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudėkite į didesnį indą ir apie 15 minučių vis maišydami, kaitinkite ant garų. Nukėlę nuo garų, greitai suberkite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
2. Tešlą palaikykite šaldytuve apie 1,5 val. Tada ją padalinkite į 6 dalis, iškočiokite ir iškepkite apvalius lakštus. Prieš kepimą lakštus subadykite.
3. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje. Iš tešlos atraižų iškepkite lakštą, kurį vėliau sumalkite apibarstymui.
4. Kremui grietinę išplakite plakikliu, sudėkite cukraus miltelius ir plakite, pamažu supilant sutarkuotos citrinos sultis. Iškeptus lakštus pertepkite kremu, viršų apibarstykite trupiniais ir papuoškite.
5. Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve bent per naktį, o geriausia – parą.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių