Ingredientai
- Miltai 250 g
- Mielės 10 g šviežių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Cukrus 0,5 arbat. š.
- Vanduo 160 ml vasarošilčio
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Ant stalviršio persijokite miltus, įberkite druską ir viduryje padarykite duobutę. Į ją sutrupinkite mieles, užberkite cukraus ir įpilkite porą šaukštų vandens. Išmaišykite ingredientus duobutėje iki skystos košelės ir lengvai pabarstykite viršų miltais. Tegul taip pastovi 5–7 min., kol mielės „pabus“ ir susidarys kauburėlis.
- Palaipsniui pilkite likusį vandenį ir maišykite tešlą – pradžioje nuo šonų į vidurį, o tada, kai jau galima, imkite minkyti. Kai tešla ims formuotis į rutulį, supilkite ir įminkykite ir alyvuogių aliejų. Tešlą minkykite tol, kol ji bus elastinga, vientisa, nelips prie rankų.
- Dėkite tešlos rutulį į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltoje vietoje, kad pakiltų bent dvigubai (paprastai tam pakanka 1 val.). Kai tešla pakils, išverskite ją ant miltuoto paviršiaus, išminkykite, formuokite apskritimą ar ovalą (maždaug 35 cm skersmens) ir toliau gardinkite padažu bei pasirinktais priedais.