Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. baltymai atskirti nuo trynių
- Cukrus 180 g
- Varškė 1 kg galite naudoti „President“, pertrintą
- Manai 200 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pienas 100 ml
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Sviestas 80 g tirpinto; ir dar šiek tiek kepimo formai patepti
- Džiūvėsiai 1 arbat. š. formai pabarstyti
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Gilią kepimo formą (aš naudoju keramikinę didelę stačiakampę) ištepkite sviestu, dugną ir kraštus pabarstykite džiūvėsėliais.
2. Baltymus plakite tol, kol suputos. Tada visą laiką plakant pamažu berkite po šaukštą cukraus. Sekančią porciją cukraus dėkite tik kai pirmoji bus visiškai ištirpusi. Plakite apie 7–8 minutes, kol baltymai bus standūs ir blizgantys.
3. Varškę sumaišykite su kiaušinio tryniais, manų kruopomis ir druska, supilkite pieną, vanilę ir tirpintą sviestą. Išmaišykite. Tada po šaukštą atsargiai į masę įmaišykite plaktus baltymus.
4. Masę sudėkite į paruoštą kepimo indą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 40–50 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
5. Patiekite šiltą su grietine, uogomis arba mėgstama uogiene.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai