Ingredientai
- Vanduo 5 l
- Juoda duona 500 g
- Cukrus 200 g
- Kmynai 25 g
- Mielės 15 g
Kaip gaminti
Plonomis riekelėmis supjaustytą duoną išdžiovinkite nelabai karštoje orkaitėje. Gerokai apskrudusius džiūvėsėlius ir kmynus suberkite į verdantį vandenį, iš karto nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti. Po 3–4 val. skystį nukoškite, supilkite su trupučiu cukraus sumaišytas mieles, suberkite likusį cukrų ir 2–3 paras palaikykite kambario temperatūros patalpoje. Paskui kmynų girą supilstykite į butelius ir laikykite vėsioje vietoje. Gerti galima iš karto.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita