Ingredientai
- Bulvės 5 vnt. virtos, vidutinio dydžio su lupenomis
- Miltai 1 st.
- Druska 2 žiupsnelis pagal skonį įdarui ir tešlai
- Aliejus 100 ml kepimui
- Petražolės 1 sauja šakelių papuošimui
- Grybai 1 st. virtų - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelio - įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - įdarui
Kaip gaminti
- Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite.
- Keletą grybų galvučių palikite papuošimui.
- Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir išminkykite kol nelips prie rankų ir galima bus kočioti .
- Iš tešlos iškočiokite 2-3 mm storio lakštą, supjaustykite juostelėmis, iš jų - stačiamapiais gabalėliais.
- Ant pusės gabalėlio uždėkite šaukštelį grybų įdaro ir užlenkite kitą dalį, gaunasi „knygutė“.
- Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
- Sudėjus į lėkštę, papuoškite grybų galvutėmis ir petražolių šakelėmis.
Receptą atsiuntė Audronė A., Čekiškė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Grybų karas“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita